Docenten
Een team van enthousiaste en professionele docenten staat klaar om hun ervaring en kennis te delen met de drone business architecten.
Bjorn Geuns
Bjorn Geuns, eigenaar van Code Gorilla BVBA en managing partner bij 23: Seconds (Cronos Group – Hyperion Cluster) heeft meer dan 20 jaar ervaring in onderzoek en ontwikkeling van software. Deze ervaring omvat (onder andere) aangepaste ontwikkeling, cloud- en edge-computing, kunstmatige intelligentie, mixed reality enzovoort.
Als fervent RC-piloot en klasse 1-gecertificeerde operator is Bjorn al enkele jaren actief in de Belgische UAV-sector, waarbij hij zijn passie voor RC-vliegen combineert met zijn softwareachtergrond. Als een van de eerste bewoners van Droneport is Bjorn betrokken bij verschillende (inter) nationale UAV-projecten.
Bart Theys
Als gepassioneerd en technisch georiënteerde onderzoeker promoveerde Bart aan de KU Leuven Robotics Research Group op het verbeteren van het bereik en de snelheid van drones. Zijn innovatieve drones zijn een combinatie tussen vliegtuigen met meerdere rotoren en vliegtuigen met vaste vleugels en hebben verschillende prijzen gewonnen. Met een duidelijke visie over hoe de toekomst met drones eruit zou moeten zien, is hij actief betrokken bij de uitrol van projecten zoals spoedeisende medische leveringen of dringende luchtinspecties en met als doel de samenleving te verbeteren met deze nieuwe technologie.
Michael Maes
Michael Maes, Director of Operations, mede-oprichter van EuroUSC-Benelux, heeft aanzienlijke ervaring op verschillende gebieden van de luchtvaart, zowel bemand als onbemand. Aanvankelijk was dat vooral in ATC- en Private Jet-dispatching in de bemande luchtvaart, toen plots de onbemande luchtvaart in een stroomversnelling kwam als RPAS Flight Operations Manager voor Gatewing – nu Delair, een hoogwaardige RPAS-fabrikant. In deze rol verleende Michael assistentie aan klanten over de hele wereld die RPAS-vluchten mogelijk maakten. Nu als EuroUSC-Benelux Director of Operations is hij verantwoordelijk voor UAS-beoordelingen, examens en wettelijke naleving.
Nikcy Eichmann
Na een aantal jaren technisch onderzoek bij Xios Hogeschool Limburg naar gedistribueerde software, creëerde hij een drone die in staat was om software tijdens de vlucht te updaten. Na de onderzoeksperiode ging hij naar Cegeka om op verschillende domeinen te werken. Een daarvan was AI en embedded systemen. Door het eerdere onderzoek te combineren met nieuwere en beschikbare AI-technieken, creëert hij zelfrijdende voertuigen en drones die AI gebruiken om complexe taken uit te voeren. Daarnaast is hij nog steeds consultant voor Cegeka op andere domeinen en levert hij een bijdrage aan verschillende AI-gerelateerde projecten op de SmartICT-afdeling van de PXL (zelfrijdende auto’s, geautomatiseerde robots, pokerspelende robotarmen, …).
Joeri Gerrits
PXL
Joeri Gerrits, Education Program Manager aan Hogeschool PXL, is een algemene en commerciële luchtvaartenthousiast en privépiloot, voornamelijk voor recreatieve doeleinden. Hij vliegt als pilot in command met veel verschillende soorten bemande een- en meermotorige vliegtuigen. In de zomer zie je Joeri meestal net onder de wolken zweven in zijn zweefvliegtuig. Verder is hij theoretisch kennisinstructeur op een breed gebied van luchtvaartonderwerpen zoals meteorologie, navigatie en vliegtuiginstrumenten. Als bestuurslid van de Koninklijke Aeroclub Limburgse Vleugels in Zwartberg (Genk) is hij zeer actief binnen de Vlaamse Algemene Luchtvaart en zweefvlieggemeenschap.
Pieter Vandekerkhof
UHasselt
Pieter Vandekerkhof is professor Ondernemerschap en Governance aan de Universiteit Hasselt en is verbonden aan het Research Center for Entrepreneurship and Family Firms (RCEF). Zijn onderzoek richt zich op diverse thema’s m.b.t. ondernemerschap, start-ups en scale-ups alsook governance in familiebedrijven. Verder is hij verantwoordelijk voor heel wat projecten die als doel hebben het Vlaamse ecosysteem van startende en groeiende bedrijven verder te optimaliseren. Op onderwijsvlak is hij de trekker van de ondernemende leerlijn met opleidingsonderdelen als Ondernemerschap, Ondernemen, Design Thinking, Agile Business Model Design en Strategiemodellen.
Maarten Corten
UHasselt
Maarten Corten is docent accounting en auditing aan de Universiteit Hasselt en is verbonden aan het Research Center for Entrepreneurship and Family Firms (RCEF). Zijn onderzoek richt zich op diverse thema’s m.b.t. de rol van accounting en auditing voor private bedrijven. Hierbij onderzoekt hij vooral de meerwaarde die accountants/auditors (kunnen) leveren aan ondernemers en ondernemingen om bij te dragen aan hun succes en welke kenmerken en competenties hierbij belangrijk zijn. Op onderwijsvlak is hij coördinerend verantwoordelijke van de vakken ‘vennootschapsboekhouden’, ‘voortgezette accounting’, ‘consolidatie en internationale accounting’ en ‘auditing’.
Ine Umans
UHasselt
Ine Umans is doctor-assistent Finance/Accountancy aan de faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen van de Universiteit Hasselt. Zij doet onderzoek binnen het Research Center for Entrepreneurship and Family Firms (RCEF) van de Universiteit Hasselt. Haar onderzoek situeert zich in twee domeinen: enerzijds de overdracht in familiebedrijven en anderzijds asset pricing in de context van familiebedrijven. Op het vlak van onderwijs doceert zij onder andere ‘financiële analyse’, ‘bedrijfsfinanciering’, ‘entrepreneurial finance’, ‘performance management’, en ‘governance en accountability’.