Ben je een gepassioneerd drone innovator maar heb je hulp nodig voor het opstellen van een businessplan? Wens je een drone innovatietraject in te dienen voor subsidies maar weet je niet hoe te beginnen? Een vijftiental drone business architecten in spe zijn op zoek naar ideeën en cases om die in het kader van hun opleiding om te zetten in een concreet plan voor de toekomst! Ze zoeken samen met jou een antwoord op dé kernvragen die als bouwstenen dienen voor je business model canvas.

In het kader van het Postgraduaat Drones Business Architect pitchen elk jaar een tiental bedrijven hun business case voor de cursisten van de opleiding. Ze proberen in DronePort de cursisten te overtuigen om voor hun idee te kiezen om die verder uit te werken tot een volwaardig businessplan of innovatiedossier. Andere bedrijven die ook interesse hebben kunnen zich nog steeds kandidaat stellen om te pitchen voor de klas.

“In een klassieke pitch gaan starters, vaak met reeds een behoorlijke professionele ervaring, op zoek naar investeerders om hun business case gefinancierd te krijgen”, vertelt Mark Vanlook. “In het kader van deze opleiding draaien we de rollen eens om. Deze keer komen bestaande bedrijven een nieuwe case ‘verkopen’ aan de cursisten van het postgraduaat. De inzet zijn dan wel geen financiële middelen, maar een volwaardig businessplan of innovatiedossier om subsidies te verkrijgen.”

De cursisten leren in de opleiding hoe ze nieuwe ideeën die met dronetechnologie te maken hebben in de markt kunnen zetten. De praktijkcase die door echte bedrijven worden aangeleverd zijn daarvoor de ideale leerschool, en het creëert een win-win-situatie voor beide partijen. De cursisten hoeven zich niet bezig houden met fictieve cases maar leren meteen de real-deal. In ruil krijgen bedrijven die een case aanbrengen ondersteuning bij de ontwikkeling van hun businessplan of innovatiedossier.

Interesse om uw business case te laten uitwerken door onze cursisten? Klik dan hier voor meer informatie of neem contact via info@drone-business-school.net