BUSINESS CASE

Out-of-the-box drone shows

PITCH

Onze out-of-the-box drone shows helpen eventbureaus van bedrijfsevents en organisatoren van sport en culturele evenementen bij het creëren van indrukwekkende spektakels met hightech drones.

Deel case

OMSCHRIJVING

Eventbureaus zijn steeds op zoek naar nieuwe technieken om hun events attractief te maken. Ze hebben echter niet de specifieke kennis is huis en ze moeten steeds weer in nieuwe hardware investeren. Nieuwe technologie brengt meer complexiteit met zich mee die voor een grotere tijdsdruk zorgt tijdens de voorbereiding van een evenement.

Project Willow biedt 3D lichtshows aan voor indoor evenementen met behulp van vliegende lichten. De klant heeft de keuze uit kant-en-klare out-of-the-box shows enerzijds of anderzijds kunnen op maat gemaakte choreografieën in samenspraak met de creatief verantwoordelijke opgezet worden. De drones in a box vormen in eerste instantie een aanbod waarmee kleine tot middelgrote eventbureaus op een eenvoudige en toegankelijke manier drones kunnen inzetten als deel van het licht-en geluids-spektakel tijdens een evenement, theater, dansvoorstelling, productvoorstelling, enz. In een latere fase mikken we op interactieve lichtshows. Dit zijn lichtshows waarbij de drones gestuurd worden door artiesten, publiek of geluid.

We bieden een service aan, dwz een indoor lichtspektakel met behulp van drones, op maat van de klant. Op termijn zal dit gefinetuned moeten worden tot een volwaardig product dat easy-to-use is en verkocht wordt als een out-of-the-box solution voor de klant.Het product bestaat uit een of meerdere boxen waarin de drones gestationeerd zijn en een box met markers en laptop met besturing. De geleverde service bestaat uit de voorbereiding (figuren), de levering van het materiaal ter plaatse, de ondersteuning door een technicus tijdens het evenement (opzetten, supervisie, interventie bij probleem en afbraak).

De bekende droneshows vinden buiten plaats, met een stevige spektakelwaarde, maar vaak ook te bekijken van grote afstanden. Het indoor verhaal maakt dit persoonlijker, door de show dichter bij het publiek te brengen creëer je meer betrokkenheid. De bestaande shows bestaan uit voorgeprogrammeerde patronen, door interactie toe te voegen op basis van beweging of geluid, maken we van elke show een uniek gegeven. Dit verhoogt voor zowel onze klant als de toeschouwer de toegevoegde waarde van het product.

BJORN GEUNS

Ranonkelstraat 4
3500 Hasselt

+32 472 26 79 34
bgeuns@codegorilla.be

Drone Business Architects 

Hans Leen
Seppe Vandezande
Vital Schonkeren

Lanceer je Drone Business idee

In de Drone Business School werken cursisten in kleine teams aan business cases tesamen met bedrijven. Zo leren ze hun verworven kennis toe te passen in de praktijk en helpen ze bedrijven bij het opstellen van een businessplan of een innovatiedossier. Op het einde van module Business pitchen ze hun plannen voor de Jury.