BUSINESS CASE

Drone simulator voor pilotentraining

PITCH

Onze drone simulator helpt piloten en bedrijven bij het trainen en voorbereiden van hun drone vluchten met een realistische en indien gewenst op maat gemaakte simulatieomgeving, waar en wanneer ze willen om zo kosten- en tijdbesparend te werken.

Deel case

OMSCHRIJVING

Een testrit met een auto klinkt logisch, maar met een drone is dit anders. Drones die gebruikt worden in de industrie zijn op maat gemaakt. De ene klant heeft een dure camera nodig, de andere kan het doen met een goedkopere, maar heeft nood aan specifieke sensoren. Het is wel mogelijk om een testvlucht te maken met een nieuw type drone, maar het vluchtgedrag hangt af van de samenbouw. Bedrijven die inspecties uitvoeren met drones hebben nood aan ervaren personeel. Indien deze niet op de arbeidsmarkt te vinden zijn, moet men deze intern opleiden. Het personeel in opleiding zou in het beste geval op ieder moment van de dag moeten kunnen trainen en liefst in verschillende weersomstandigheden om de juiste ervaring te kunnen opbouwen.  

Maar ook in de particuliere markt is een eerste vlucht met een drone geen evidentie. De hobbyist die net een drone gekocht heeft, is niet happig om het nieuwe toestel te zien crashen. Hij gaat op zoek op het internet naar hoe hij een drone moet besturen en komt Liftoff Academy tegen in een artikel waarin wordt uitgelegd dat leren vliegen in een simulator veel veiliger is dan zomaar beginnen te vliegen. Er is zelfs de mogelijkheid om de drone, die hij net gekocht heeft, te kunnen kiezen in de simulatie. Hij crasht in het begin enkele keren, zeker als er een zuchtje wind komt opdagen, maar hij probeert het opnieuw. Eens hij het vliegen wat onder de knie heeft, probeert hij de camera van de drone in de simulatie zo in te stellen dat de camera ook werkelijk datgene filmt wat hij wil filmen.

Een levensechte drone simulator kan dit allemaal verhelpen. Er kan op elk moment van de dag eenvoudig op start gedrukt worden. De piloot kan opstijgen, landen en crashen zoveel hij of zij wil. De piloot kan het weer, de signaalsterkte, het model of zelfs de rotor van de drone zelf kiezen. Hij of zij kan kiezen om een virtueel batterijpakket te gebruiken of om een motor te laten falen. Zo kan de piloot zich optimaal trainen voor een mogelijke missie.  Doordat een opdracht meerdere keren getest kan worden, kan de echte vlucht op de meest efficiënte manier gebeuren. Doordat we in een gesimuleerde omgeving zitten kunnen er, net zoals in games, missies opgemaakt worden.

Liftoff Academy is een uiterst realistische drone simulator die niet gebonden is aan een specifiek merk van drones. De simulator maakt gebruik van krachtige, performante computermodellen om zo uiterst realistische drone bewegingen te simuleren. Het laat de gebruiker toe om eender welk merk, model of type drone te selecteren en er testvluchten mee uit te voeren. Mocht de klant een eigen drone hebben of willen ontwikkelen, dan kan ook deze drone toegevoegd worden aan de klantspecifieke omgeving. Liftoff Academy houdt ook rekening met de lokale wetgeving en zal indien gewenst de nodige waarschuwingen geven tijdens de vlucht of in een rapportage achterna. De drone simulator biedt, zowel in het bedrijfsleven als voor hobbyisten,  tal van voordelen voor een drone piloot:

  • de veiligheid van operaties te verhogen 
  • uitvoerings-, opleidings- en andere kosten te besparen
  • de kwaliteit van producten of diensten te verhogen 
  • piloten meer vlieguren te kunnen laten maken 
  • verschillende vluchttrajecten uit te testen 

De sectoren waarin we klanten zien werken met een drone simulator zijn: het onderwijs, de energie, de bouw, de landbouw, de logistieke en de artistieke sectoren, maar ook de publieke sectoren waaronder de politie en de brandweer. Deze sectoren kunnen hun diensten d.m.v. een eigen simulator optimaliseren. Daarnaast zien we op termijn ook de maakindustrie gebruik maken van de simulator. Deze sector zal de simulator kunnen gebruiken om nieuwe producten, zoals nieuwe drone modellen, nieuwe onderdelen of nieuwe sensoren te testen voordat er eigenlijk een hardware versie van gemaakt moet worden.

KEVIN HAELTERMAN

Koninging Astridlaan 35
3500 Hasselt

+32 476 02 23 33
info@lugus-studios.be

Drone Business Architects

Bart Clijsner
Pieter Dewaele
Serge Liberloo

Lanceer je Drone Business idee

In de Drone Business School werken cursisten in kleine teams aan business cases tesamen met bedrijven. Zo leren ze hun verworven kennis toe te passen in de praktijk en helpen ze bedrijven bij het opstellen van een businessplan of een innovatiedossier. Op het einde van module Business pitchen ze hun plannen voor de Jury.